Číňania vymenovali Beckhama za celosvetového vyslanca CFA

04.03.2013 Celý región

Peking 4. marca (TASR) - Čínska futbalová asociácia (CFA) vymenovala Angličana Davida Beckhama za jej prvého svetového futbalového vyslanca aj v snahe vylepšiť imidž po korupčnom škandále, resp. pozdvihnúť povedomie o tamojšej najvyššej súťaži Superligy. Bývalý kapitán Anglicka Beckham len nedávno podpísal kontrakt s francúzskym Parížom St. Germain a patrí k najprominentnejším futbalistom planéty.
"Je to pre mňa česť, že ma požiadali, aby som hral takú úlohu v týchto špeciálnych časoch čínskej futbalovej histórie. Teším sa, že je tu prísľub pozdvihnutia najpopulárnejšej hry v Číne," citovala slová bývalého hráča Manchestru United, Realu Madrid či Los Angeles Galaxy zastupujúca agentúra IMG.
"David Beckham môže motivovať veľký počet detí a mladých ľudí, aby sa zapojili to tejto nádhernej hry. Dvadsiate výročie profesionálneho futbalu v Číne a špeciálny vyslanec David Beckham môžu pomôcť zvýšiť globálny záujem o čínsku Superligy," uviedol podľa agentúry Reuters v stanovisku profiligy nemenovaný predstaviteľ (CFA).
 

Vyberte región